martes, 10 de abril de 2012

ELS HABITANTS DEL JARDÍ (3)


LA LLISTA DE VEÏNS AUGMENTA! TALLAROL CAPNEGRE

Amb l’arribada de l’hivern moltes petites aus busquen recer a contrades temperades, després de criar al centre i nord d’Europa. La Península ibèrica esdevé el destí de milers d’ocells que com els jubilats del nord de França, Alemanya, Noruega, Suïssa, etc... busquen descansar, i gaudir del nostre clima i paisatge.

I el nostre jardí i els parcs dels voltants es transformen en una estació de servei i allotjament en el viatge migratori cap al sud. Són molts els individus que aprofiten la tranquil·litat del nostre jardí per passar la nit o uns dies de descans després d’uns quants quilòmetres de viatge o un temps poc adequat per viatjar. I el nostre Pit-roig els rep a tots amb desconfiança. 

Només es deixa acompanyar per algunes espècies, per vespres de Tots Sants es va deixar veure un exemplar mascle jove de Tallarol capnegra (Sylvia melanocephala). És un ocell petit d’uns 13 cm de grandària, una mica escanyolit i amb una cua llarga. El mascle porta una caputxa negra que li tapa tot el cap, al més pur estil de DJ  de raper, i que el diferencia de gairebé qualsevol altra espècie. la cua la manté aixecada molt de temps per fer-se més valent. És bastant comú en parcs i jardins de la nostra zona i fins i tot alguns són residents tot l’any, la seva veu és un txa-txa-txa trr-trr tsek compassada com un bon cantant de rap.

El Tallarol capnegre troba al jardí aliment en forma de petits insectes i petits fruits, el mateix menú del pit-roig, i per això comparteixen taula al nostre jardí! Tot i que són competidors sembla que el nostre Pit-roig i aquest exemplar de Tallarol capnegre són bons amics i es van suportar tots dos una bona estona.

I arribaran més!. Els estarem esperant al nostre jardí!

No hay comentarios:

Publicar un comentario